Ca în fiecare an, începând din 2012, pe 20 martie – de ziua internațională a fericirii – iese World Happiness Report. Raportul de anul acesta se focusează “asupra impactului grijii și generozității asupra fericirii oamenilor.”
Acest raport investighează ambele efecte: beneficiile pentru cei care primesc îngrijire și cele pentru cei care își arată grija față de ceilalți. https://worldhappiness.report/
Clasamentul fericirii se bazează pe o medie pe trei ani a evaluărilor personale ale satisfacției vieții și ia în calcul indicatori precum PIB pe cap de locuitor, sprijin social, speranță de viață sănătoasă, libertate, generozitate și corupție.
Experți precum Frank Martela (Universitatea Aalto) subliniază că „se pare că finlandezii sunt relativ mulțumiți de viața lor”, iar studentele și jucătorii de jocuri video menționează legătura profundă dintre natură, socializare și fericire. Sursa.
În concluzie, raportul evidențiază că atât actele de grijă, cât și credința în bunătatea celorlalți sunt predictori semnificativi ai fericirii, chiar mai importanți decât un salariu mai mare.
Autoevaluare pozitivă „Ce e Bine cu Tine – Descarcă ghidul și descoperă ce e bine cu tine. Transformă-ți punctele forte în fundația unei vieți mai echilibrate și mai fericite.